Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından sonra Turkcell’in Yönetim Kurulu Üyesi olduktan sonra faaliyet alanı telekomünikasyon olmasına rağmen Turkcell’i bilim ve eğitime yönelten ve 27 ilde 33 okula ve 15 bin öğrenciye ulaşarak gizli yetenekleri ortaya çıkaran Mehmet Hilmi Güler, siyasetin yanısıra bilime adanmışlığını bir kez daha gösterdi. Güler, Turkcell olarak oluşturdukları Zeka Küpü sınıflarında geleceğin Nobel ödüllü Aziz Sancar’larını ortaya çıkarmak için büyük gayret gösteriyor. Güler, zeka küpü sınıflarından ‘yıldızlar’ çıkacağını belirterek, önemli bir mesaj verdi. Güler, “Ay tutulur, güneş tutulur ama yıldızlar tutulamaz” dedi.
Ordu’da kendi ismini taşıyan Bilim Sanat Merkezi’nin kurulmasına öncülük eden Güler’in gayretleriyle Turkcell’in Anadolu’daki özel yetenekli çocuklara yönelik sürdürdüğü Zeka Gücü çalışmaları kapsamında Trabzon’da da bir zeka küpü sınıfı kuruldu. Trabzon’da faaliyete geçen sınıf ile birlikte Türkiye’nin 27 ilinde 33 teknoloji laboratuvarıyla 30 bin öğrenciye ulaşılmış oldu. Çocuklar, Zeka Gücü Laboratuvarı’nda aldıkları eğitimlerle 2018 yılında 200’den fazla proje geliştirdi, çoğu ulusal ve uluslararası yarışmadan dereceyle döndü. Turkcell özel yetenekli öğrencilere desteğini 2019’da yaklaşık 30 BİLSEM’e dağıtacağı 1000’den fazla eğitim ve robotik kit dağıtımı ile sürdürmeye devam edecek.
2020’YE KADAR 50 BİN ÇOCUĞA DESTEK
Ordu’da sürdürdüğü seçim gezilerinin ardından Trabzon’a geçen ve buradaki Zeka Küpü sınıfının açılışında konuşan Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi ve AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Türkiye’deki dezavantajlı kitlelere ulaşmak ve eğitimde fırsat eşitliği sunmaya devam ettiklerini belirtti. Güler, “Anadolu’da fırsat eşitliği bekleyen ve Türkiye’nin geleceğine şekil verecek yüz binlerce cevher olduğunu biliyoruz. Bu cevherleri ortaya çıkarmayı hedefleyen Zeka Gücü ile 3 yılda 30 bin çocuğumuza ulaştık. 2018’de ise kurulan Zeka Gücü Laboratuvarları ile İzmir, İstanbul, Van, Balıkesir, Bilecik, Trabzon, Karaman, Antalya ve Burdur’daki üstün zekalı çocuklarımızın teknoloji eğitimlerine katkı sağladık. Elazığ İçme Ortaokulu ve Ordu Kökenli Ortaokulu öğrencilerimizin kendi imkanlarıyla ulaştıkları gurur veren başarıları duyar duymaz, bu okulları da Zeka Gücü kapsamında aldık. Milli Eğitim Bakanlığı ile yenilediğimiz protokol çerçevesinde 2020’ye kadar 50 bin çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz. Türkiye'nin geleceğine yatırım anlamına gelen bu değerli proje, ülkemizi Endüstri 4.0’da bir üst lige çıkaracak, ‘Yerli ve Milli Yapay Zeka’yı üretme yolunda yeterli donanıma sahip insan kaynağının yetişmesine katkı sağlayacak” dedi.
“AY TUTULUR GÜNEŞ TUTULUR AMA YILDIZLAR TUTULAMAZ”
Nobel Kimya Ödülü alan Aziz Sancar’ı BİLSEM’li öğrencilere örnek gösteren Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Hilmi Güler; “İmkânsızlıkların çocuklarımızın eğitiminin önüne engel olarak çıkmasını kabul etmiyor ve Turkcell olarak bu engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. Bugün de her biri birer yıldız olma potansiyeline sahip olan özel yetenekli çocuklarımıza, yurdumuzun dört bir yanında fırsatlar oluşturmak için yola çıkıyoruz. Geleceğin ödüllü bilim adamları, Aziz Sancar’ları bu laboratuvarlarda yetişecek. Dünya ekonomisi teknolojinin yön verdiği 4. Sanayi Devrimi ile şekillenirken, bizim çocuklarımız ve gençlerimiz de bu sürecin üreten birer parçası olacak. Onlar bizim yıldızlarımız. Unutmayın ki, ay tutulur, güneş tutulur ama yıldızlar tutulmaz. Dolayısıyla bu yeteneklerin önünü açıyoruz. Gelecek yıldızların olacak” diye konuştu.
Trabzon’daki Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Teknoloji Laboratuvarı açılışına Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Hilmi Güler, Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, Trabzon Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili katıldı.