Dünya fındık üretiminin yüzde 78’ine sahip Türkiye’de fındık deposu Doğu Karadeniz'de hasat resmen başladı. Türkiye’de en fazla fındığın üretildiği Ordu’da üreticiler bahçelere girerek fındık toplamaya başladılar.
Türkiye'nin önemli ihracat ürünleri arasında yer alan ve Karadeniz Bölgesi'nin en önemli geçim kaynakları arasında yer alan fındığın hasadı başladı. Üreticiler sabah erken saatlerinden itibaren bahçelere girdiler.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan ile birlikte sabahın erken saatlerinde fındık bahçesine girdi. Delikkaya Mahallesi’nde Yalçın Topkaya adlı üreticinin bahçesinde fındık hasadına katılan Güler, eline sepeti takarak, daldan fındık topladı.
“FINDIK BİZİM YEŞİL ALTINIMIZ”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yeni fındık sezonunun hayırlar ve bereket getirmesi dileğinde bulundu. Güler, “Yeşil altın olarak bildiğimiz fındığın sezonunu bugün başlayan hasat ile birlikte açıyoruz. Allah bol bereket ve hayırlı kazançlar nasip etsin. Hayırlı bir sezon diliyorum. Allah kazadan beladan korusun” dedi.
Ordu Valisi Tuncay Sonel de yeni fındık sezonunun hayırlı ve bereketli olması dileğinde bulunarak, “Fındık toplamaya başladık. Bu yıl mahsul hayli bereketli. Hakikaten de maşallahı varmış” ifadelerini kullandı.
“11 AY SEVGİLİ GİBİ BEKLEDİK”
Fındık üreticileri ise yeni sezondan umutlu olduklarını belirterek, “11 ay sevgilimizi bekledik, bugün ona kavuştuk. Fındık bizim tek geçim kaynağımız. Bu yıl hem üretim hem kazanç açısından mutluyuz” dediler.